Wednesday, August 29, 2007

Deutschland my friend

Gata vacanta!Si mai grav, ca cica acum ii spune concediu pentru ca nu mai sunt intre doi ani de studiu, ci proaspat absolventa, menita sa calatoreasca responsabil, sa anunte la firma cand pleaca si cand vine. Ce bine era cand trebuia sa cer voie parintilor, si nu unui oarecare sef.

Germania e o tara minunata, am fost si acolo si acolo, am vazut si dinalea si dinalea. Orasele-s orase, muntii-s munti, apelel-s ape^^. Si restul sunt detalii, acele detalii care fac dintr-o simpla vacanta una minunata. Muzee, stradute, castele, gradini, biergarten, prieteni, rasete, poze, somn, filme, plimbari, vaporase, alei de platane si vin. Ma opresc la vin, nu pentru ca ar avea nemtii o bogata, celebra cultura de vin, dar pentru ca stiu cum sa il serveasca. Asta am aflat in Berlin, intr-un barulet dragut ca o casa primitoare, unde la inceput de tot puneai un euro intr-o cutie, primeai un pahar si aveai libera trecere la toate sortimentele de vin disponibile (si nu erau putine). Mergeai la masa, revrenai sa faci plinul, si la sfarsit introduceai intr-o carafa goala contravaloarea vinului consumat, liber sa estimezi, fara presiuni din partea nimanui. Si daca vi se pare o idee geniala, sa incepeti o afacere asemanatoare, sa stiti ca si eu m-am gandit la asta. Si apoi mi-am amintit ca in Romania ar fi mai mult o actiune caritabila, un pro bono, exprimat printr-o carafa plina de vin si una precara de bani.

Cel mai dor imi e acum de acel superb loc numit Baeckerei, unde puteai cobori la orice ora sa cumperi un croissant cu unt proaspat si cald, chifle rumene, cafea aromata. Si daca ziua incepe cu un mic dejun bun, evenimentele vor decurge pe masura. Asa ca, va rog, deschideti repede un lant de Baeckereie, cu sediul in Stefan cel Mare ! Auf Wiedersehen!

^^footnote-u-i footnote

2 comments:

Anonymous said...

viziteaza si deggendorf e un oras mic dar super frumos pe langa passau

Anonymous said...

Multumesc pentru un blog interesant