Wednesday, June 04, 2008

Eu ce fac in weekend?

Se intampla in viata fiecaruia...esti tanar, voios, haois, plin de viata si de timp liber, calatoresti, petreci, iesi, vizitezi, mananci, bei, mergi la concerte, strabati continente si brusc....atingi varsta responsabilitatilor. Nu pentru ca ai nevoie, nu pentru ca nu iti era bine unde erai, ci pur si simplu pentru ca trebuie sa platesti un impozit, sa povestesti de ultimul staff meeting sau sa dai prietenilor, la o bere, noua ta carte de vizita cu "Cevreitu" Manager.

Si deschizi blogul tineretii tale si vezi ca nu ai postat din febaprmarlie, dar iti promiti ca vei pleca in concediu si atunci....

Societatea asta adulta si platitoare de impozit catre stat are totusi un mic secret, 2 zile pe saptamana care devin singurele care conteaza: weak end-ul, fin-de-shmen-ul, deci cand se savarseste saptamana.

Si atunci sa vezi, vineri seara sari in masina, stai ore in sir intre Bucuresti si Ploiesti, sau incercand sa iesi spre autostrada soarelui, si alternezi weekend de weekend pe laturile triunghiului magic : Sinaia-Bucuresti-Mamaia.

Saaaau....

Ramai in zona si vizitezi, sa zicem, Vulcanii Noroiosi. Sunt aproape, sunt noroiosi si sunt intr-un cadru natural special si impresionant. In zona e o pensiune draguta, ieftina si curata, cu o tanti care gateste foarte bine. Nu se mananca a la carte, se mananca a la "luati un loc ca va aduc cina si un pahar din vinul casei", si 8 ore mai tarziu:"luati un loc ca va aduc micul dejun, cafeaua si cacao cu lapte proaspat". Cu aceste forte noi se poate vizita zona, statiunea balneara Sarata Monteoru (un fel de Sovata mai mica), drumul spre Brasov prin muntii Siriului, cu popas la lac, cetatea saseasca de la Prejmer, Brasovul, si apoi traseu la libera alegere inapoi spre capitala cu gandul ca maine e iarasi luni.

M-a mai impresionat zona Sibiului, unde am mai tot fost. La Ocna Sibiului s-a redeschis complexul balnear cu preturi ardelenesti si servicii "ca-n vest". Piscina cu apa sarata, piscina cu apa ducle, jacuzzi, sauna, spa spa spa.... O distractie putin scumpa pentru studentul din noi, dar ideala pentru micul corporatist care doreste o iesire relaxanta. Totusi, as mai astepta vreo 10 ani pana e gata autostrada inainte sa merg data viitoare. Dar, dragi prieteni din Ardeal, poftiti, ca aveti un mare avantaj.

Cine risca sa isi ia 2 zile de concediu pentru un weekend prelungit este binevenit in Delta. Am fost de curand la Sfantu Gheorghe, complexul Delfinul, si chiar nu cred ca exista ceva mai frumos la noi in tara. Ma refer la complex in sine, la sat, la plaja, la mancare, la atmosfera generala...Vine curand festivalul de film ;)

Ah...si Vama Veche, in conitnuare locul meu preferat pentru serile dansante...excursia in Vama se poate combina foarte bine cu o fuga la vecinii nostri din sud, sau cu un intors de-a lungul Dunarii, si un trecut cu bacul la Ostrov, traseu ce merita vazut kilometru cu kilometru....

Incep concertele, festivalele, die Arzte canta din nou la Sziget....Incepe vara!

Voi ce faceti in weekend?

2 comments:

T ! said...

sfantu gheorghe nu are terasa cu europa fm pe plaja si miros de shaorma pe faleza. iei. dar are liniste, dunare in mare, cai plimbandu-se pe plaja, si perisoare din peste la sateni.

cat despre vama, vara asta trebuie sa trecem de locul unde era o data proplaca si sa ne vedem vecinii bvlgari.

omucu said...

am fost chiar azi la ocna sibiului si am fost dezgustat de ce am vazut acolo. mi s-a parut chiar oribil si am ramas socat ca in 2008 poate fi asa jeg. nu mai calc pe acolo nici daca ma plateste cineva, mi s-a parut infernal. in rest, toate bune :)