Thursday, November 02, 2006

Romanul, tot roman....

Acum 2 zile, proaspat ajunsa de la Londra, am fost cu seful prin uratul meu oras sudic, sa ducem niste acte la o firma (neimportant). Ajunsi la firma, ne intampina un batranel cu calvitie pronuntata, evident creata de varsta, care vine zambind si da mana cu mine. Seful ma prezinta ca de obicei :"This is Carla, a romanian student that takes up an internship". Si atunci se incrunta batranelul, ma masoara din priviri si spune pe negandite: "Oh, so you are one of the 600.000 romanians who are about to invade our country"! Am amutit pentru 5 secunde, seful a vazut clar ca m-a socat replica cheliosului, iar eu am raspuns naiv cum ca sunt venita pe o perioada limitata, si ca nu cred ca cei 600.000 de compatrioti se vor simti prea bine aici, pentru ca suntem "weather sensitive". De fapt voiam spun ca suntem "people sensitive" si ca englezii sunt cam imputiti, dar am fost mult prea subtila ca sa aduc jigniri.Este totusi foarte socant pentru un englez sa chiar zica asa ceva...englezii, care, si daca ar primi o lopata in cap, si-ar cere scuze ca si-au plasat capul pe traiectoria lopetii...

Am hotarat sa nu dau mare importanta evenimentului, am continuat ziua normal, noaptea un somn linistit, si dimineata, la monotonul bol cu cereale vad prima pagina din ziarul TheSun .Cu litere de o schioapa, cum s-ar scrie pe orice ziar de scandal, scria "Warning over migrant crooks", si dedesubt "ROMANIAN gangs commit 80 to 85 per cent of all cashpoint crime in Britain, The Sun can reveal. " (cont. in pagina linkuita) Articolul zice, in cuvinte mai putin clare, ca s-ar deschide portile infernului la 1 ianuarie, cand nu vom mai avea nevoie de viza.Cel mai tare mi-a placut ultima propozitie din articol :“It does not bode well for the future.”
De bine, de rau, noi vom scapa de cateva zeci (sute?) de mii de manelisti, si din pacate si de o serie de oameni de valoare... dar acelora sigur le va merge mai bine :)

Sa nu uitam ca in Spania suntem reprezentati deja de o comunitate de 1 milion compatrioti, si pot spune din proprie experienta ca nu e chiar crema societatii. M-au acompaniat ritmuri de manele in baruri spaniole, auzeam aclamari incepand cu "fa" sau"ma" pe strada, si vestele de piele in armonie perfecta cu cele 3 dungi de pe pantalonii de "trening" au umplut de multe ori golul lasat de dorul de casa. (Singurul reprezentant adevarat a fost si ramane Cristi Macelarul, numit si Cristi de la colt, sau Cristi din statie)

Cel mai trist este ca de cate ori povesteam de aceste fenomenale personaje (exceptie CristiMacelarul) primeam raspunsuri total dezamagitoare de genul :"ce sa te astepti?", sau "asa suntem noi romanii", " asa stim sa ne facem reclama", "tot mai bine e afara ", si eterna si preferata "Ce sa faci?Romanul, tot roman...."

articol TheSun http://www.thesun.co.uk/article/0,,2-2006500619,00.html

3 comments:

Anonymous said...

bine, creato!
daca tot vine vreme de vinuri invandescente, da-le cu tifla peste nasurile ele acviline si treci acasa odata!

Anonymous said...

spune ca venim toti

Anonymous said...

I don't know what exactly you wrote, but I can read between lines ;).

This guy is right(the one who posted this message ):

Warning over migrant crooks

I just wish all the people that comment about the "migrant crowds" come and see by themselves that the Bulgarian and the Romanian people are just people with the same mistakes as all the others that are already in the EU;....and I wish just stop accusing them that they are the reason of the bad things in UK as this looks like a kind of justifying themselves for imposing restrictions to the new EU members...as if the other EU countries are "more equal" than these two ... just treat these two nations as normal people first, and then accuse them of begging, stealing, violence, etc.. Thanks.