Monday, October 16, 2006

Qatarul, Qatarul si el e emirul

Fericitei familii de pe Efford Road i s-a mai alaturat un membru (de ce??) acum 2 saptamani.

Aziz, sau Abdul Aziz,a venit taman din Qatar ca sa invete limba engleza, timp de o luna, cu o familie englezeasca. Ei bine "fratele" meu nou are la randul lui 18 frati in Qatar, nu stim de la cate neveste. S-ar spune ca e greu sa intretii o familie de 19 copii, sa le poti procura chiar si strictul necesar. Stim Qatar=petrol, oameni bogati, foarte religiosi si, ar spune unii "incuiati la minte".
Din cate am inteles de la alti reprezentati ai lumii musulmane, Aziz se imbraca in tara lui in acea toga alba, lunga, care tradeaza bunastare si impune respect.
A reusit sa transpuna insa reteta tradarii bunastarii si pe plan european: Roberto Cavalli scris cu tinte pe pieptul tricoului mulat, D&G inscriptionat pe cureaua care sustine blugii cu talie foarte inalta, si Gucci imprimat pe incaltamintea kaki. Marea pasiune a lui Aziz este sa mearga la sala si sa ia steroizi, ceea ce il face sa arate ca un taur din desene animate. Deloc urat ca trasaturi, cu o piele, surprinzator, ruda cu luna, si barba de 2 zile, foarte bine uniformizata, exceptie facand mustaciara lui, pana corbului, care se intinde ca un mic trapez cu baza mica sub nas si baza mare de la un colt al gurii la celalalt.
Aziz a venit de la Londra aeroport cu Taxi-ul, timp de 4 ore, pana in Plymouth si a platit mult mai mult decat am platit eu avion Buc-Londra Londra-Buc. Cand a plecat a 2-a oara la Londra am inceput sa speculam daca sta la Hiloton, la Marriot, poate chiar la Buckingham. Cand s-a intors din capitala engleza, ne-a explicat ca a fost cam ocupat, pentru ca acum renoveaza casa personala din Londra, si are multa treaba cu ea. De asta merge, mai nou cu trenul, saptamanal la Londra. Dar si problema cu transportul pare rezolvata, intrucat in 2 sau 3 saptamani ii va fi adusa masina din Qatar, un Porsche, an fabricatie 2006.

Pe langa toate astea, guvernul Qatarului ii da £2500, lunar, bani de buzunar, avand totul asigurat in materie de masa/casa.

Eu zic sa asteptam sa treaca Ramadanul, sa ne convertim, si ne mutam in Qatar!
(mami, daca citesti asta as stii ca glumesc.Nu am de gand sa ma convertesc la islamism si nici sa ma mut in Qatar :) )

2 comments:

Anonymous said...

plyn plymmouth'u de ciudatenii, sesizez. sa-si dea pumni in coitele intolite deasemenea in dolce&babanna emirii ce se cashunau pe la noi:P daca aduna material de harem, ma bag si io!! facem cuscus impreuna:)

Anonymous said...

eh il cam placi pe emir hai recunoaste acum...